Käytäntö

Paikka ja aika

Tapahtuman ajankohta on 17.-19.5.2019 ja paikka Linnavuoren Eräkeskus Maskussa.
Karttalinkki Eräkeskuksen alueeseen. Leirikeskuksen osoite on Kajamontie 124, Masku.

Varusteet ja pukeutuminen

Kaikki osallistujat tarvitsevat historialliset vaatteet ja muut varusteet, kuten leiriytymisvarusteet, ruokailuvälineet, aseet, panssarit ja muut varustukset. Tapahtumaan käyviä ovat autenttiset, historiallisiin lähteisiin perustuvat, periodiin 1350-1450 sopivat elävöitysvarusteet.

Tuemme 1300-1400-lukujen elävöitystä aloittelevia osallistujia vaatteiden ja varusteiden kokoamisessa järjestämällä kevätkaudella pukuopastuksia, joissa neuvotaan aikakaudelle sopivien vaatteiden valmistuksessa. Tarvittaessa neuvomme myös varusteiden hankkimisessa tai lainaamisessa.

Leiriytyminen ja majoitus

Tapahtumassa yövytään historiallisissa, tapahtuman viitekehykseen sopivissa teltoissa. Tarjolla on lisämaksusta myös sisämajoitusmahdollisuus leirikeskuksen kämpässä. Telttaleirissä pidetään yllä historiallista miljöötä, eli modernit esineet ja ruokapakkaukset pysyvät leirissä piilossa. Sisämajoitus on moderni ja siellä voi pitää moderneja kamppeitaan esillä. Kämpässä yöpyjällä on oltava oma aluslakana ja makuupussi.

Leirin läheisyydessä on vesipiste, josta saa juomavettä ja lampi, johon voi pulahtaa uimaan. Käytössä on perinteinen ulkohuussi.

Ruokailu

Tapahtuman osallistujat vastaavat itse ruokailustaan tapahtuman aikana. Telttakunnat ja yhdistykset voivat järjestää tapahtumassa omat yhteisruokailunsa haluamallaan tavalla. Tapahtumapaikalla on käytössä tulipaikka ja klapeja tapahtuman puolesta. Historiallisen tunnelman ylläpitämiseksi kaikki leirissä nautittavat ruoat ja juomat tulee tarjoilla historiallisista astioista ja ruokailijat tarvitsevat omat historialliset ruokailuvälineet. Tapahtumassa on myös rajallinen mahdollisuus käyttää leirikeskuksen sisäkeittiötä. Leirikeskuksen keittiöllä voi ruokailla modernein astioin. Jokainen tiskaa keittiöllä käyttämänsä astiat heti käytön jälkeen.

Ruokailuihin varatut ajat:
Aamiainen lauantaina ja sunnuntaina kello 7-9
Lounas lauantaina kello 13-15
Illallinen lauantaina taistelun jälkeen

Osallistumismaksut

Tapahtuma maksaa 20 euroa histelleirissä yöpyvältä osallistujalta ja päiväkävijältä ja 30 euroa sisämajoituksessa yöpyvältä osallistujalta. Osallistumismaksu tule maksaa 24.4.2019 mennessä Harmaasudet ry:n tilille FI34 5780 2420 0001 36 käyttämällä viitenumeroa 13 (ethän merkitse mitään viestikohtaan). Osallistumismaksu kattaa tapahtumaan osallistumisen ja majoituksen, mutta ei ruokailua.

Mihin osallistumismaksut käytetään?
Osallistumismaksuilla katetaan tapahtuman kulut. Tapahtuman kuluja ovat leirikeskuksen vuokra, logistiset kulut, proppauskulut sekä polttopuumaksut. Tapahtuman järjestää ja osittain rahoittaa Harmaasudet ry. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin.